6 plaatsen om te bezoeken in Engeland!

Engeland is een klein land, maar heeft gigantisch veel te bieden. Zo zijn er prachtige historische plaatsen, adembenemende natuur en heerlijke stranden. Ben jij benieuwd welke plekken je echt niet mag missen tijdens jouw vakantie naar Engeland? Wij hebben 6 plaatsen op een rij gezet die je moet bezoeken als je in Engeland bent.

Big Ben

De Big Ben is een iconische klokkentoren in de Engelse hoofdstad Londen. Officieel heet de 96 meter hoge klokkentoren van het Palace of Westminster de Elizabeth Tower. Big Ben is de naam van de gietijzeren klok in de klokkentoren. Deze klok heeft al heel wat mee gemaakt en doorstond de Blitz, brengt ieder jaar een statig hommage op de nationale herdenkingsdag en luidt jaarlijks het nieuwe jaar in.

Tower Bridge

De beroemde 244 meter lange Tower Bridge in Londen verbindt al sinds 1894 de oevers van de rivier de Theems. Vanaf de hooggelegen Walkways geniet je van een adembenemend panoramisch uitzicht over Londen. Je observeert het leven ver onder je door de glazen vloer. Tijdens een bezoek aan de Tower Bridge kom je meer te weten over dit bouwwerk en kun je een kijkje nemen in de prachtige Victoriaanse machinekamers van de nog werkende brug.

Romeinse baden in Bath

Gelegen in de prachtige historische stad Bath, vind je de Romeinse baden. Bijna 2000 jaar geleden kwamen de Romeinen hier samen om te zwemmen, met elkaar te kletsen en om zich in de watten te laten leggen. De originele Romeinse baden werden gebouwd rond 60-70 voor Christus, maar het was meer dan een bad- en kuuroordcomplex voor de Romeinen. Het was ook een belangrijke religieuze plek.

Al lang voordat de Romeinen hier kwamen werd het borrelende mineraalrijke water door de Kelten beschouwd als geneeskrachtige bron en de heilige plaats opgedragen aan Sul, godin van de lente, vruchtbaarheid en genezing. De Romeinen hadden hun eigen goden waar ze in geloofden, maar wilden uit voorzichtigheid de Keltische godin niet te veel beledigen. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze een nieuwe godin uitgevonden: Minerva Sulis.

Universiteit van Cambridge

De universiteit van Cambridge is een van de oudste en beroemdste universiteiten ter wereld. De prachtige campus bestaat uit gotische gebouwen, ruim opgezette bestuurshallen en Victoriaanse pleinen. Hier bewandel je dezelfde paden als beroemde alumni Sir Isaac Newton en Lord Byron.

Maak zeker een boottocht in een ‘punt’, een boot met vierkante boeg en platte bodem, over de rivier de Cam. Dit is een unieke manier om allerlei bezienswaardigheden te zien en dicht bij de natuur te zijn.

Oxford

Een andere prachtige universiteitsstad die je moet bezoeken in Engeland is Oxford. Deze authentieke stad staat boordevol historische gebouwen en heeft een zeer rijke geschiedenis en cultuur. Oxford is de oudste universiteitsstad van Engeland en staat, samen met Cambridge, bekend als een van de beste studieplekken ter wereld.

Gaat jouw hart sneller kloppen van boeken? Dan moet je een kijkje nemen in de bibliotheek Bodleian Library. Dit is na, de British Library, de grootste bibliotheek van heel Engeland. Hier vind je ongeveer 12 miljoen boeken die zijn gehuisvest in een indrukwekkend gebouw.

Lake District National Park

Een prachtig stuk natuur is het Lake District National Park. Dit is het grootste nationale park van Engeland en hier vind je onder andere de hoogste berg, Scafell Pike, en het diepste meer, Wastwater. Ga hier wandelen, fietsen, zwemmen, varen en nog veel meer. De pittoreske dorpjes, zoals Keswick en Bowness-on-Windermere, zijn zeker een bezoek waard.

De bekende dichter William Wordsworth vond hier inspiratie voor zijn romantische gedichten en naar verluid heeft William Shakespeare opgetreden in Rufford Old Hall. De bijzondere omgeving ademt dan ook veel historie.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email