Typisch Engels: hier herken je de Britten aan!

Engelsen staan bekend om hun tradities en gewoontes. Zo praten ze graag over het weer en zijn ze nergens zo beleefd als in Engeland. Ook hijst de Engelsman zich met plezier in een korte broek zo gauw de zon zich laat zien. Benieuwd waar je de gemiddelde Brit nog meer aan herkent? Hier volgt de top 10 van typisch Engelse gewoontes!

Tea time!

Een inkoppertje, maar zeker een gewoonte die in dit lijstje thuishoort: de Engelsen en hun cup of tea, want thee hoort bij Engeland zoals kaas bij Nederland. Wist je dat de inwoners van Groot-Brittannië samen wel 165 miljoen koppen thee per dag drinken? Natuurlijk hoort hier ook melk in. Maar liefst 98% van de Engelsen drinkt thee met melk. Ook koekje om in hun geliefde drankje te dopen mag uiteraard niet ontbreken.

English breakfast

Gebakken eieren, spek, witte bonen in tomatensaus en worstjes, oftewel the fry-up. Daarnaast vind je ook gebakken aardappels, toast en champignons vaak terug in een full English breakfast. Dit karakteristieke Engelse ontbijt mag je zeker niet missen als je het Verenigd Koninkrijk bezoekt.

Fish & chips

De beroemde fish & chips moet natuurlijk ook even genoemd worden: dikke, slappe frieten met witvis, die de Engelsen serveren met wat azijn en zout. Een absolute must als je in Engeland bent en je wilt onderdompelen in de Engelse eetgewoontes! En om het helemaal af te maken, bestel je deze klassieker het liefste aan de kust en laat je het in een krant serveren.

Links rijden

Een van de dingen die de Britten absoluut typeert, is het feit dat ze links rijden op de weg. Even wennen als je dit nog nooit gedaan hebt, maar na twee autoritjes weet je niet beter meer.

Rood-rood-rood

In Engeland en vooral in Londen, typeert het straatbeeld zich door de rode dubbeldekker bussen. Neem plaats in een mooie, hoge bus en bewonder de Big Ben, St. Paul’s Cathedral en de Tower Bridge vanaf een mooi plekje op de tweede verdieping! Ook rode telefooncellen en rode brievenbussen kom je overal tegen. Wist je trouwens dat de brievenbussen voorheen groen waren? Hierdoor vielen ze echter te weinig op in het landschap, daarom kozen de Engelsen ervoor om ze rood te maken.

Beleefdheid

Het Engelse accent laat zich goed omschrijven als chic en charmant. Daarbij is er geen volk ter wereld dat zo beleefd is als de Britten. Het woord ‘sorry’ zal je dan ook regelmatig horen als je met ze in gesprek gaat. Verder houden ze niet van voordringen en wachten ze netjes op hun beurt als ze in de rij staan. De Engelsman houdt van goede manieren en is hier erg trots op.

Grapje!

Sarcasme en zelfspot zijn typerend voor de Britse humor. Het motto van de Engelsman: neem jezelf niet te serieus en gebruik gênante momenten of je onhandigheid en maak er een leuk grapje van. Wie kent overigens niet de bekende comedyseries, die doordrenkt zijn van deze typisch Engelse humor?

Een quiz spelen in de pub

En dan de Engelse pub: de Brit gaat er niet alleen heen om een biertje te drinken, maar ook lunchen in een pub is in Groot-Brittannië heel gebruikelijk. En na de lunch is het natuurlijk tijd voor een quiz. Zo leer je ook nog wat bij als je gezellig op stap bent!

Cricket

Cricket staat in de top drie van de meest populaire sporten ter wereld. Deze sport met elf spelers lijkt een beetje op honkbal en is onlosmakelijk met de Engelsen verbonden. De gemiddelde Brit is een enorme sportliefhebber en zal altijd de underdog aanmoedigen. Verder zijn rugby, tennis en voetbal eveneens erg geliefd bij de Britten.

Kerstmis in Engeland

Is de klok verzet naar wintertijd? Dan vliegen de kerstreclames je in Groot-Brittannië om de oren. Het Britse volk houdt enorm van kerst en maakt hier elk jaar een groot spektakel van. Overal zie je gezellige lichtjes. Engelsen sturen trouw ieder jaar een kerstkaartje naar iedereen die ze lief is. De traditie van de kerstkaart is dan ook in het Verenigd Koninkrijk ontstaan. Ook de Christmas cracker speelt een grote rol. Dit is een koker met folie eromheen, die je met zijn tweeën openmaakt door eraan te trekken. Krijg je het grootste stuk van de cracker in handen? Dan mag het je cadeautje hebben of de spreuk voorlezen die erin zit.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email