Meest gestelde vragen

Algemeen

Summer Camp vindt plaats in de maanden juli & augustus. Elke week zijn er Summer Camps verdeeld over heel Nederland. Kijk bij de locaties wanneer er een Summer Camp bij u in de buurt plaats vindt.

Summer Camp begint om 9.00 uur. Kinderen zijn welkom vanaf 8.50 uur. 

Summer Camp eindigt om 16.00 uur met de goodbye song, speciaal voor de ouders. Hierna gaan de kinderen mee naar huis. Indien u uw kind eerder wenst te brengen of later wil halen dan kan dat. We bieden hiervoor pre- en after-care. Deze is bij te boeken bij inschrijving. 

5 dagen Summer Camp: €319
(pre-care: €25 / after-care: €25)

3 dagen Summer Camp: €209
(pre-care: €15 / after-care: €15)

 • Summer Camp:
  Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Schoolgroep 1 tot en met 7 (schooljaar 2022-2023).
 • Junior Camp: Naar de website
  Geschikt voor schoolgroep 7 en 8 (schooljaar 2022-2023). International School Year 5 and 6. 
 • Teen Camp: Naar de website
  Geschikt voor kinderen op het voortgezet onderwijs, tot en met 17 jaar.

Bijna wel. Alle deelnemers krijgen een poloshirt, een bidon, een werkboekje, een tas en een broodtrommel. In deze broodtrommel geeft u zelf dagelijks de lunch voor uw kind mee.

Verder verzorgen we op Summer Camp alle snacks, fruit, groente, drinken en zelfs een ijsje. Indien u bij de inschrijvingen allergiën of dieetwensen aangeeft, dan houden wij hier rekening mee en verzorgen wij een alternatief als dit mogelijk is/blijkt.

Terugkerende deelnemers ontvangen een cadeau.

De teachers zijn professionals, juist afgestudeerden en studenten met een uitstekende kennis en dito uitspraak van de Engelse taal. Wellicht minstens zo belangrijk is het enthousiasme om jonge kinderen op een plezierige manier met de Engelse taal bezig te laten zijn.

 

Alle teachers hebben met succes de trainingsdagen van de ProEnglish academy voltooid.

Natuurlijk hebben alle teachers een geldig VOG overlegd. Op ieder Summer Camp is  er iemand aanwezig met een EHBO diploma. Alle teachers hebben een “Child protection policy & privacy policy” verklaring ondertekend.

Neem contact op om te kijken of er toch een plek is vrijgekomen.

Pre-care houdt in dat uw kind vanaf 8.00 uur welkom is.

After-care houdt in dat uw kind tot 17.00 uur kan blijven.

Tijdens pre-care en after-care wordt er Engels gesproken, maar geen lesgegeven. In plaats daarvan worden andere activiteiten aangeboden.

Het Summer Camp

Op de website staat uitvoerig beschreven wat het Summer Camp omvat. Via impressie boven in het menu vindt u alles.

Het is aan te raden om alle dagen aan Summer Camp deel te nemen. Het lesprogramma is gebaseerd op de dagelijks terugkerende lesonderdelen. 

In het geval dat een dagdeel gemist wordt, dan is dit geen echt probleem.

Indien u vooraf weet dat uw kind een dag mist, meldt dit dan svp bij de inschrijving. Restitutie voor de gemiste dag is niet van toepassing.

Laat ons zo spoedig mogelijk telefonisch weten dat uw kind ziek is. Natuurlijk kijken we naar een mogelijk oplossing. Echter hieraan mogen geen rechten ontleend worden. Restitutie voor de gemiste dag is niet van toepassing. Indien uw kind op Summer Camp ziek wordt, zal de Head Teacher telefonisch contact opnemen voor overleg.

Het gebeurt eigenlijk niet dat een kind niet meer naar Summer Camp wil. Als het al gebeurt, is dit meestal het gevolg van vermoeidheid. Summer Camp kan een intensieve week zijn, dus zorg ervoor dat uw kind op tijd rust krijgt. Als uw kind onverhoopt geen zin heeft, dan kijken we met u naar een oplossing. Restitutie voor de  gemiste dag(en) is niet van toepassing. 

 

Jazeker, iedere pauze spelen de kinderen buiten. Sommige activiteiten vinden ook buiten plaats. Dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

In juli hebben de kinderen nog het schoolritme. Vijf dagen Summer Camp sluit daar prima op aan.
In augustus ontbreekt dit schoolritme bij de kinderen. Drie dagen Summer Camp is dan voor de concentratie het optimum. Het 3-daags Summer Camp is een verkorte versie van het 5-daags Summer Camp.

Leeftijden

 • Summer Camp:
  Geschikt voor kinderen uit school groep 1 tot en met 7.
 • Junior Camp: Naar de website
  Geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Schoolgroep 7 en 8. International School Year 5 and 6. 
 • Teen Camp: Naar de website
  Geschikt voor jongeren op het voortgezet onderwijs.

Ja uw kind is welkom op Summer Camp. We bieden per leeftijdsgroep een aangepast programma. Het programma voor 4-jarigen is uitstekend te volgen voor uw kind. Wel is het een voorwaarde dat uw kind zindelijk is. Voor kinderen die nog een enkele keer een toilet-ongelukje hebben, graag extra kleding meegeven!

Als uw kind in de komende twee maanden vier wordt en u denkt dat uw kind aan Summer Camp toe is, kunnen we overwegen hem/haar toe te laten tot Summer Camp. Neem hiervoor telefonisch contact op: 06 81177037

Kinderen die in groep 7 van de basisschool zitten, kunnen kiezen tussen Summer Camp (dagkamp) of Junior Camp (meerdaagskamp met overnachten).
Summer Camp is echt gericht op basisschoolkinderen. Ons advies is uw kind deel te laten nemen aan Junior Camp, wat echt gezien kan worden als een goede voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Als uw kind in groep 8 zit, is het welkom op Junior Camp. Junior Camp is speciaal ontwikkeld voor kinderen uit groep 7 en groep 8.

Inschrijving

Nee, op Summer Camp hebben we verschillende lesniveaus. Afhankelijk van de groep op school waarin uw kind het HUIDIGE schooljaar (2022/2023) zit, wordt de indeling gemaakt.

Zeker is het Summer Camp dan leerzaam. In het inschrijfformulier kunt u vermelden dat uw kind reeds behoorlijke kennis van de Engelse taal heeft. Binnen het lesprogramma hebben we diverse extra challenge sheets en opdrachten voor kinderen met een voorsprong voor wat betreft de Engelse taal.

Als beide kinderen in hetzelfde leerjaar zitten dan is het waarschijnlijk dat ze bij elkaar in de lesgroep van Summer Camp komen. Voor de zekerheid kunt u dit verzoek in het inschrijfformulier vermelden.

Indien uw kinderen in hetzelfde leerjaar zitten, dan kan dit zeker. 

Indien uw kinderen in elkaar opvolgende leerjaren zitten dan moeten we kijken hoe dit in de verdeling van de lesgroepen past. U kunt dit verzoek vermelden in het inschrijfformulier.

Kinderen bij wie het leeftijdsverschil te groot is, hebben ieder hun eigen lesniveau. Het is derhalve niet wenselijk om kinderen dan toch bij elkaar in de lesgroep te plaatsen.

We sluiten niemand op voorhand uit. Indien uw kind deelneemt aan regulier onderwijs, al dan niet met medicatie, dan is er in beginsel geen beperking voor deelname aan Summer Camp.

Indien bij u bekend is dat uw kind heftig reageert op nieuwe situaties of op veranderingen waarbij dit tot niet controleerbaar gedrag kan leiden, dan vragen we ons af of Summer Camp een goed plan is. 

De combinatie van een nieuwe omgeving, nieuwe teachers, andere kinderen, andere lesmethode en dat ook nog in een andere taal, kan dan weleens te veel worden voor het kind. Neemt u bij twijfel contact met ons op: 06 81177037

Eten en drinken

Bijna wel. Alle deelnemers krijgen een poloshirt, een bidon, een werkboekje, een tas en een broodtrommel. In deze broodtrommel geeft u zelf dagelijks de lunch voor uw kind mee.

Verder verzorgen we op Summer Camp alle snacks, fruit, groente, drinken en zelfs een ijsje. Indien u bij de inschrijvingen allergiën of dieetwensen aangeeft, dan houden wij hier rekening mee en verzorgen wij een alternatief als dit mogelijk is/blijkt.

Terugkerende deelnemers ontvangen een cadeau. 

Nee, op Summer Camp verzorgen wij alle snacks, fruit, groente, drinken en zelfs een ijsje. Drinken bestaat uit limonade of water.

Alleen lunch moet u zelf verzorgen. Gebruik hiervoor de Summer Camp Lunchbox die uw kind op maandag op Summer Camp ontvangt.

Geeft u in het inschrijfformulier heel duidelijk aan of het om een overgevoeligheid, een onschuldige allergie of een gevaarlijke allergie (met epi-pen of medicatie) gaat. Graag omschrijven wat de allergie omvat. 

Op Summer Camp komen we geregeld kinderen met allergieën tegen en dit vormt in beginsel geen probleem. Ook zullen we zo mogelijk de snacks en dergelijke aanpassen. In een uitzonderlijk geval kan het zijn dat we u verzoeken de snacks en het drinken zelf te verzorgen.