Wat neem je mee naar een internationaal zomerkamp?

Voor het eerst op zomerkamp gaan is best spannend. Hoe bereid je je het beste voor? Welke spullen moet je meenemen? Om je alvast op weg te helpen, hebben we een paklijst voor je opgesteld. Met deze paklijst in de hand weet je zeker dat je niets belangrijks vergeet. Zo kun je zorgeloos op pad!

 

Wat mag je écht niet vergeten als je op kamp gaat?

 

Iedereen vergeet wel eens wat – dat is helemaal niet erg! Je kunt sommige spullen best even missen. Van sommige items is het echter wel handig dat je ze bij je hebt. Wij hebben een aantal essentiële items voor je op een rijtje gezet.

1. Je identiteitsbewijs en je zorgpas
Waarschijnlijk heb je ze niet nodig, maar het is toch belangrijk om je identiteitsbewijs en je zorgpas mee te nemen – voor het geval dat! Je kunt in plaats van een identiteitsbewijs ook een paspoort meenemen.

2. Eventuele medicatie
Slik je medicijnen? Vergeet deze dan niet in je tas te stoppen. Ben je bang dat je zult vergeten je medicijnen in te nemen? Informeer de begeleiding dan bij aankomst over je medicatie. Wij herinneren je er graag aan!

3. Je telefoon en oplader
Je zult niet veel tijd hebben om op je telefoon door te brengen, maar het is toch wel fijn om je ouders of je vrienden af en toe een appje te kunnen sturen. Vergeet dan ook niet je telefoon en je oplader mee te nemen!

4. Persoonlijke verzorging
Ook op ons summer camp moeten er natuurlijk tanden worden gepoetst! Naast een tandenborstel en tandpasta is het ook belangrijk om douchegel, shampoo, muggenspray en een haarborstel mee te nemen. Denk (indien nodig) ook aan gezichtsverzorging, deodorant, haarelastiekjes, maandverband en tampons.

5. Kleding en schoenen
Ook kleding en schoenen mogen natuurlijk niet worden vergeten! Neem voldoende ondergoed, sokken en zomerkleding mee. Ook is het handig om een warm vest of trui mee te nemen – in Nederland weet je immers nooit wat het weer gaat doen!

6. Studiespullen
Elke dag gaan we aan de slag met Engelse grammatica, spelling en vocabulaire. Het is dan natuurlijk handig als je aantekeningen kunt maken! Het is daarom belangrijk om een schrift of collegeblok mee te nemen, evenals een aantal pennen en/of potloden. Maak je liever aantekeningen op een tablet? Ook dat is natuurlijk mogelijk.

7. Zonbescherming en zonnebril
Het is ontzettend belangrijk om je ogen en huid te beschermen tegen de zon. Neem daarom altijd een zonnebrandcrème en een zonnebril mee. Ook is het misschien handig om een petje mee te nemen.

 

Welke dingen zijn handig om mee te nemen?

 

1. Oordopjes
Heb je moeite om in slaap te vallen? Dan kan het misschien prettig zijn om oordopjes mee te nemen. Vooral als je bij een snurker op de kamer terechtkomt!

2. Een camera
Die mooie momenten op het summer camp wil je natuurlijk voor altijd vastleggen. Om die reden kan het leuk zijn om een camera mee te nemen. Je kunt natuurlijk ook de camera van je telefoon gebruiken.

3. Leesvoer
Zin in een momentje voor jezelf? Een boek of tijdschrift lezen is een goede manier om even tot rust te komen. Dit komt ook goed van pas als je een keer niet kunt slapen of vroeg wakker wordt.

4. Spelletjes
Tijdens het summer camp worden er regelmatig spellen gespeeld. Heb je thuis nog een leuk spel liggen? Neem deze dan gerust mee! Zo hebben jullie lekker veel spellen om uit te kiezen. Ook is dit een uitstekende manier om nieuwe vrienden te maken!

 

Hoe kan je je thuis alvast voorbereiden op het leren van een nieuwe taal?

 

Ons summer camp is geschikt voor alle niveaus. Iedereen is welkom! Het is dan ook niet verplicht om je voor te bereiden op onze Engelse lessen, maar dat mag natuurlijk wel. Hieronder vind je een aantal manieren om alvast aan je Engels te werken.

1. Tijd voor een Netflix marathon!
Een leuke manier om je Engelse vocabulaire uit te breiden, is het kijken van Engelstalige Netflix-series. Als dit met Nederlandse ondertiteling te gemakkelijk is, kun je er ook voor kiezen om de Engelstalige ondertiteling aan te zetten.

2. Lees een Engelstalig boek
Ook het lezen van een Engelstalig boek is een goede manier om aan je woordenschat te werken. Heb je geen zin om telkens naar Google Translate te surfen? Op een e-reader kun je vaak meteen de vertaling van een woord vaak zien als je erop klikt. Als je niet zo van boeken houdt, kun je ook voor een Engelstalige blog kiezen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email